Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trinčata ar kūpinātu krūtiņu

Sastāvdaļas
  • 1 kāpostgalva (apm. 1 kg)
  • 1 kg kartupeļi
  • 300g kūpināta krūtiņa ar garšvielām
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
Trinčata - kāpostu sacepums. Receptes izcelsme - Austrumu Pirenejas. Pasniedz kalnu kūrortu viesnīcās pēc slēpošanas. Neparasts nosaukums, bet tik pazīstamas sastāvdaļas arī mūsu vēderiem. Klāt var pasniegt baltvīnu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus notīrīt, noskalot un sagriezt strēmelītēs. Kāpostgalvu notīrīt no augšējām lapām un sagriezt strēmelītēs. Ķiploka daiviņas smalki sakapāt. Lielā pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķiplokus. Pievienot dārzeņus un cept ik pa brīdim pievienojot ūdeni līdz dārzeņi kļūst mīksti.
2
Krūtiņu sagriezt plānās šķēlēs un apcept tīrā sausā pannā.
3
Šķīvjos kārto kāpostus ar kartupeļiem, pa virsū uzliek krūtiņas šķēles.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni