Salāti ar šķiņķi un selerijas sakni
Sastāvdaļas
- 250g šķiņķis
- 3 burkāni
- 250g selerijas sakne
- 150g konservēta kukurūza
- 4-5 marinēti gurķi
- 1 sīpols
- pētersīļi
- Mērcei:
- 150g krējums
- 2 ēd.k. vīna etiķis
- 1 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. franču sinepes
- sāls, pipari
Selerija satur vielas, kas tonizē nervu sistēmu, attīra asinis, stimulē virsnieru un zarnu trakta darbību. Turklāt, tā ēdienam piešķir īpašu noti. Noteikti izmēģiniet šo recepti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Burkānus un selerijas sakni notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Šķiņķi un gurķus sagriezt strēmelītēs. Sīpolus sagriezt mazos kubiņos. Visu samaisīt. Pievienot kukurūzu un sasmalcinātus pētersīļus.
2
Mērcei krējumu sajaukt ar olīveļļu, etiķi un sinepēm, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Mērci pārliet salātiem un apmaisīt.