Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tunča steiks Vorčesteras - medus mērcē

Sastāvdaļas
  • 4 tunča steiki
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 2 ēd.k. sojas mērce
  • 2 ēd.k. Vorčesteras mērce
  • 3 ēd.k. kečups
  • 1 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. Balzamiko
  • 1 ēd.k. citronu sula
  • 1 tējk. rīvēta citrona miziņa
  • 1 tējk. rīvēts ingvers
  • 1 tējk. sasmalcināti ķiploki
  • zaļumi
Pašlaik pasaulē aptuveni 5% no kopējā loma ir tunči un tas ienes aptuveni 5,5 miljardus ASV dolāru peļņas gadā. Šīs zivis tiek ķertas Klusajā, Atlantijas un Indijas okeānā, bet pārstrādes un iepakošanas ražotnes atrodas visā pasaulē, arī tādās vietās kā Maldīvu salas un Filipīnas. <small>www.videsvestis.lv

Pagatavošana 4 porcijas

1
1. Tunci uzcept sausā pannā no abām pusēm 3-4 min. Ja tunča steiki ir biezāki par 1,5cm, tad laiku par pāris minūtēm palieliniet. Steikus nedrīkst pārcept! Jau izceptus steikus pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
2
2. Mērces pagatavošanai visas sastāvdaļas sajauc kopā. Pievieno smalki sakapātus zaļumus.
3
3. Steikus pārlej ar mērci un pasniedz.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni