Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kramblis ar dārzeņiem un brieža desu

Sastāvdaļas
  • 800 g ķirbja
  • 2 burkāni
  • 1 puravs (baltā daļa)
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploki
  • 100 g brieža gaļas desa
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • sāls
  • Mīklai :
  • 100 g auzu pārslas
  • 100 g milti
  • 100 g sviests
  • 75 g rīvēts parmezāns
  • 50 g sēkliņu - riekstu maisījums (saulespuķu,ķirbju,ciedru)
Šo krambli ļoti vienkārši pārveidot par pilnībā veģetāru. Izņemiet no sastāva desu un pievienojiet vēl pāris sīpolus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2
Dārzeņus nomazgāt un nomizot. Ķirbi sagriezt kubiņos. Burkānu un puravu ripiņās. Sīpolu un ķiploku smalki sakapāt.Desu sagriezt ripiņās vai salmiņos.
3
Uzkarsētā olīveļļā apcept sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus, puravu un desiņas. Cept apmaisot ~ 5 minūtes. Pievienot burkānus un ķirbi, piebērt sāli, uzlikt katliņam vāku un gatavot 20 - 30 minūtes, līdz burkāni un ķirbis kļūst mīksti. Ja nepieciešams, var pievienot ūdeni.
4
Sagatavot mīklu kramblim. Sviestu atdzesēt ledusskapī un tad sagriezt kubiņos. Dziļā bļodā sajaukt miltus, auzu pārslas, sēkliņas, riekstus un rīvētu parmezānu.Pārkaisīt ar sāli. Pievienot sviestu un visu masu kārtīgi samaisa ar rokām, līdz veidojas viendabīga masa.
5
No sautētajiem dārzeņiem noliet lieko šķidrumu un izlikt tos cepamajā traukā. Vienmērīgi nosegt dārzeņus ar mīklu un cept krambli cepeškrāsnī ~ 20 minūtes.
6
Pasniedz karstu.

Pievienot komentāru

Uzkodas