Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas zupa ar klimpām

Sastāvdaļas
  • 1,5l vistas buljons
  • 600g vistas fileja
  • 4 burkāni
  • 4 selerijas kāti
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. sviests
  • 1 lauru lapa
  • 1 ēd.k. sinepes
  • pētersīļi
  • sāls, pipari
  • Klimpām:
  • 3/4 gl. milti
  • 3/4 gl. piens
  • 3 ēd.k. rīvēts Parmezāns
  • 2 ēd.k. dilles
  • sāls, pipari
Izvēloties ekonomisku ēdienkarti bieži tajā iekļaujam zupas. Tas nav tikai tāpēc, ka izmantojot mazāk sastāvdaļu iespējams pagatavot lielāku porciju skaitu. Zupas aukstā laikā mūs sasilda un, ja tā var teikt, uzlādē ar enerģiju. Pagatavojiet un nobaudiet šo vistas zupu. Jums patiks!

Pagatavošana 3 porcijas

1
Selerijas un burkānus sagriezt ripiņās. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Pannā izkausēt sviestu un apcpet tajā sīpolus, ķiplokus, selerijas un burkānus, apm. 8-10 min.
Katlā ieliet buljonu, pievienot lauru lapu, sinepes un uzvārīt. Vistas fileju sagreizt kubiņos un pievienot buljonam. Vārīt 15 min.
2
Pagatavot mīklu klimpām. Lielā bļodā sajaukt visas sastāvdaļās, pēc garšas pievienojot sāli un svaigi maltus piparus.
Ar karotes palīdzību mazas mīklas piciņas pievienot vārošam buljonam. Kad visas klimpas uzpeld augšpusē, tad uguni var izslēgt. Pievienot zupai pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
No zupas izņem lauru lapu un zupu salej šķīvjos. Pasniedz ar sakapātiem pētersīļiem.

Pievienot komentāru

Zupas