Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 8-10
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes un nakts vēsā vietā

Sāļā uzkodu torte "NOO"

Tradīcija veidot sāļās tortes nāk no Somijas. Tās veido dažādas - gan ar zivi, gan ar sieru, gan ar gaļu. Parasti šādas tortes pasniedz svētkos kā uzkodu. Laiks ieviest jaunas tradīcijas - mēs piedāvājam šādu torti pasniegt Lieldienu rītā ģimenes brokastīs!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: atkarīgs no ēdājiem
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Kanapē ar auksto gaļu un gurķīšiem

Lai pagatavotu krāšņu un gardu uzkodu ne vienmēr jāizmanto dārgas izejvielas. Šajā receptē ar pieejamiem produktiem esam pagatavojuši gardu uzkodu, kura iederas uz jebkāda mēroga svinību galda.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 12
  • Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Siļķu-garneļu uzkoda

Siļķes satur ievērojamu daudzumu D un B12 vitamīnu. Turklāt tām piemīt lieliskas garšas īpašības. Pamēģiniet siļķei pievienot garneles un jūras zaķa ikrus, tā ir lieliska uzkoda.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 24
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Laša-krekeru tornīši

Lieliska uzkoda jebkura mēroga svinību galdam. Šo uzkodu vajadzētu gatavot īsi pirms pasniegšanas, lai krekeri neizmirkst.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 12 - 14 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Marinēta siļķe biešu krēmā

Vai katrai saimniecei zināms tradicionāls svētku ēdiens "Siļķe kažokā", bet ja nu rodas vēlme pagatavot ko neierastāku, šī recepte būs īstā.
  • Pagatavošanas laiks: 15-20 minūtes un 2-3 dienas ledusskapī

Lasis marinēts medū

Lasis pamatoti tiek uzskatīts par Latvijā mītošo zivju karali. Tam piemīt lieliskas garšas īpašības un tā pielietošana ir visai plaša. Šis ir vēl viens no veidiem kā pagatavot lasi.
  • Sarežģītība: viegli

Baklažāni ar sieru, marinēti

Ir Latvijā vieta - Andrupene, kurā tiek ražoti sieri ievērojot senās siera siešanas tradīcijas. Ar šo sieru jebkurš ēdiens būs baudāms un lielisks!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Aknu pastēte ar saldo krējumu un baravikām.

Šajā receptē baravikas var protams aizstāt arī ar šampinjoniem, bet kaltētām baravikām tomēr cits aroms.
  • Sarežģītība: vienkārsi
  • Pagatavošanas laiks: 20-30 minūtes

Jēra aknu pastēte ar lazdu riekstiem un burkāniem

Izsmalcinātu pastēti pagatavot nemaz nav tik sarežģīti! Riekstus var ņemt jebkurus - pistācijas, mandeles, indijas, valriekstus. Burkānus var aizvietot ar ķirbi- arī ļoti garšīgi sanāk!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 5 minūtes

Kūpinātas sviesta zivs pastēte

Zivs ir universāls produkts. To var cept, grilēt, vārīt un kūpināt. Kā arī no kūpinātas zivs var pagatavot lielisku pastēti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: apm. 10
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Sīpolu gredzeni

Ļoti vienkārša uzkoda ne tikai pie alus. Drīkst dot arī bērniem, jo alkohols gatavošanas procesā iztvaiko. Lieliska alternatīva rūpnieciski ražotiem čipsiem.
  • Sarežģītība: vienkārsi
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Siera un desas kubiņi

Bieži vien tuvojoties svētkiem rodas jautājums, kādas uzkodas piedāvāsim viesiem un īpaši bērniem. Šī uzkoda ir ievērības cienīga tieši ar to, ka iet pie sirds gan lielam, gan mazam. Un patiesi ir ļoti garšīga. Receptē minētos krekerus var aizstāt ar rīvmaizi vai kukurūzas miltiem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Asins desas verīns ar banāniem

Pirmo reizi man ir tā, kad nevarēju izlemt vai publicēt šo recepti vai nē. Bet par cik ir daudzi, kam šī uzkoda garšoja, tad tomēr nolēmu publicēt. Man gan prasās karamelizētu banānu vietā kaut-kas skābāks, piemēram vīnogas vai āboli. Piparkūku vieta var ņemt arī krekerus, pievienot Parmezānu un zaļumus.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: Sagatavošanās 30 min. Pagatavošana 45 minūtes

Kramblis ar dārzeņiem un brieža desu

Šo krambli ļoti vienkārši pārveidot par pilnībā veģetāru. Izņemiet no sastāva desu un pievienojiet vēl pāris sīpolus.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 12-15 maizītes
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Kanapē ar zilo sieru

Zilos jeb blue sierus ir iecienījuši daudzi gardēži. Biežāk tie tiek baudīti bez piedevām, kopā ar kādu smalku vīnu. Šādā variantā zilais siers tīk arī tiem, kas to sākumā ir nolieguši.