Receptes, kuras sākas ar L

  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: forma 22 cm
  • Pagatavošanas laiks: apm. 2 st.

Lieldienu riekstu kūka ar citronu glazūru

Ar Lieldienām saistāmas daudzas tradīcijas un ticējumi, kas ļauj iegūt labāku veselību, labāku ražu un pārticību, mieru mājās. Taču mēs ieteiksim jums pagatavot šo kūku, to viennozīmīgi atzinīgi novērtēs gan mājinieki, gan viesi.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Liellopu gaļas tartars (recepte vīriešu dienai)

Tartars ir ēdiens, kura gatavošanā ir 2 pamatprasības - visas sastāvdaļas ir jāsagriež kubiciņos un visām sastāvdaļām ir jābūt svaigām (termiski neapstrādātām).
  • Sarežģītība: vienkārši

Liellopa fileja ar gremolatas mērci

Šis ir viens no ēdieniem kurš iederētos jebkura restorāna ēdienkartē, taču tā pagatavošana īpašu meistarību neprasa. Izmēģiniet šo recepti arī jūs.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 20 min. + 1 st. ledusskapī

Liellopu gaļas karpačo ar kaperiem

"Karpačo" (Carpaccio) ir itāļu virtuvē radīts ēdiens un tā nosaukums kāda amizanta atgadījuma dēļ aizlienēts no Venēcijas skolas gleznotāja Vitores Karpačo uzvārda. Pasaulē visbiežāk sastopams liellopa gaļas karpačo, taču to gatavo arī no citiem produktiem - teļa, brieža gaļas, laša, tunča, astoņkāja, augļiem un dārzeņiem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: zem 30 min.

Lašburgers - "Oskar, noķer mani"!

Uzturvērtības ziņā lasis ir ļoti augstvērtīga zivs. Tā sastāvā ir vērtīgas taukskābes, A, B1, B2, B6 un E vitamīns. No minerālvielām lasī visvairāk ir kālija, fosfora un kalcija.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 3-4
  • Pagatavošanas laiks: 45 min. +4 st. marinēšanai

Liellopu gaļa meksikāņu gaumē

Daudzi kļūdaini uzskata, ka visi meksikāņu ēdienu ir asi un ar pārmērīgi lielu garšaugu daudzumu. Garšaugu aromāti tikai izceļ viena vai otra produkta specifiku. Galvenais likums meksikāņu kulinārijas tradīcijās ir atrast katrā produktā tā „garšas rozīnīti” un sasniegt harmoniju dažādu garšu nianšu apvienojumā. To arī novēlam!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: apm. 1, 2kg
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 st. 15 min.

Lečo ar bekonu

Veselīgs uzturs ir viens no veselības priekšnosacījumiem. Un viens no nosacījumiem ir dārzeņu lietošana uzturā. Piedāvājam lieliska lečo recepti.
  • Sarežģītība: vienkārši

Lasis ar garšaugu kažociņu un ķimeņu siera čipsiem


Lasis ir viena no gardākajām pārtikas zivīm. Eiropā iecienītākie ir skotu, īru un norvēģu laši. Ir pilnīgi vienalga no kuras valsts atceļojis lasis uz jūsu virtuvi, šī recepte jūs priecēs viennozīmīgi!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: vienam kārtīgam vīrietim
  • Pagatavošanas laiks: apm. 2 st.

Liellopu gaļas steiks ar viskiju un BBQ mērci

Kārtīgs steika gabals viennozīmīgi priecēs pat visprasīgāko gardēdi. Ja izmēģināsiet šo recepti, pēc kāda laika to noteikti atkārtosiet. Lai labi garšo!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 30 min.

Lakšu krēmzupa ar maigi vārītu zosu olu

Ūdensputnu olas biežāk nekā citas mēdz būt inficētas ar salmonellām. Pirms lietošanas olas ļoti rūpīgi jānomazgā un rekomendējam olas iegādāties tikai no pārbaudītas (zināmas) saimniecības.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 35 min.

Lēcu virums ar Prošuto

Lēcas (Latīņu valodā: Lens culinaris) Lēcu izcelsme nāk no Indijas un Pakistānas. Tās bijušas cilvēku uzturā jau kopš vēlā akmens laikmeta, un ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos Austrumos. Arheoloģiskie pierādījumi liecina, ka lēcas lietotas uzturā jau 13 000 gadus atpakaļ.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 50 min.

Lazanja ar biezpienu un zaļumiem

Lazanja sen jau nav nekāds jaunums arī mūsu virtuvēs. Šo sātīgo ēdienu ir iecienījušas daudzas saimnieces. Iespējams, ka gardēžus priecē šī ēdiena daudzveidīgās pagatavošanas variācijas. Šodienpiedāvājam pagatavot lazanju ar biezpienu un zaļumiem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 st.

Līdakas kukulītis ar sieru

Līdaka - katra makšķernieka sapnis! Taču gardēžu vidū līdakas iecienītas ne mazāk. Piedāvājam vēl vienu līdakas pagatavošanas recepti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2

Liellopa steiks ar balzamiko un ķiršu tomātiem

Kā vienu no labākajām un lielākajām liellopa audzētāju valstīm steiku cienītāji uzskata Argentīnu. Taču ja labi pameklē, arī Latvijā var iegādāties kādu lielisku liellopa galas gabalu steikam. Ja jums ir paveicies un gaļa steika pagatavošanai ir, tad šī recepte būs tieši laikā!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: apm. 15 gb.
  • Pagatavošanas laiks: 1 st.

Līdakas kotletes "Lieliskās"

Jums gadījies zelta zivtiņas vietā noķert prāvu līdaku? Lieliski, mēs padalīsimies ar vienkāršu recepti, kā pagatavot vienreizēji garsīgas līdakas kotletes.

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      

Seko mums

        
      

Partneri

Tweets by @bonappetit_lv