Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Asā baklažānu-paprikas mērce

Sastāvdaļas
  • 1 baklažāns
  • 2 paprikas
  • 5 ēdk. tomātu pastas
  • 1 ēdk. sojas mērces
  • asā Tabasko mērce
  • 2 ķiploka daiviņas
  • cukurs
  • čili pipari
  • sāls, pipari pēc garšas
Sanāks bieza mērce, kurā iemērkt čipšus, sālsstandziņas, ka arī dažādu dārzeņu un kartupeļu nūjiņas.

Pagatavošana

1
Baklažānu un papriku nomazgā, ietin folijā un cep cepeškrāsnī vai līdz tie kļūst mīksti, apmēram 30 minūtes 180 grādos. Dārzeņus atdzesē.
2
No paprikas noņem ādu. Dārzeņus liek blenderī kopā ar sojas mērci, ķiplokiem, tomātu biezeni un sablenderē.
3
Pēc garšas pievieno Tabasko mērci, čili piparus, sāli, cukuru un svaigi maltus melnos piparus. Mērci pasniedz kā piedevu pie čipsiem, krekeriem, dārzeņu un kartupeļu standziņām. Var pasniegt arī kā piedevu gaļas ēdieniem.

Pievienot komentāru

Mērces