Olas bekonā ar sinepju mērci
Sastāvdaļas
- 6 olas
- 6 bekona šķēles
- 1 ēd.k. eļļas
- Sinepju mērcei:
- 6 ēd.k. franču sinepes
- 3 ēd.k. medus
- 2 ēd.k. baltā balzametiķa
- sāls pēc garšas
Olas ir vērtīgs olbaltumvielu avots. Tās satur A, D, E un B grupas vitamīnus, kā arī dažādas minerālvielas. Tomēr olu vērtīgās īpašības samazinās proporcionāli to uzglabāšanas laikam. Tāpēc, iesakām olas ilgstoši neuzglabāt, bet garšīgi pagatavot un noēst.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Mērcei visas sastāvdaļas sajaukt un ielikt ledusskapi līdz pasniegšanai. Mērci var pagatavot arī iepriekšējā vakarā un glabāt ledusskapī.
2
Olas novārīt, atdzesēt un nomizot. Katru olu
ietīt bekona šķēlē un apcept līdz bekons ir
kraukšķīgs.
3
Pasniegt olas pārlejot ar mērci.