Cepti rīsi ar olu
Sastāvdaļas
- 1/2 gl. vārīti rīsi
- 50g sagriezts šķiņķis
- 1 ola
- dilles
- 1 ēd.k. sojas mērce
- 1 ēd.k. augu eļļa
- sāls
Šis ir ēdiens, kuru pagatavojot mājās var ērti savam mazajam skolēnam ielikt līdz pusdienu kastītē uz skolu. Protams, ja garšo pašiem - lai laba ēstgriba!
Pagatavošana 1 porcijas
1
1. Bļodiņā sakult olas ar sojas mērci. Pannā uzkarsēt eļļu un ieliet olu maisījumu. Cept 30 sek. un ar koka karoti apmaisīt. Pievienot šķiņķi un rīsus, apmaisīt un cept 4-5 min. Pēc garšas pievienot sāli.
2
2. Jau gatavu ēdienu pārkaisīt ar smalki sakapātām dillēm.