Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sendvičs Monte Kristo

Sastāvdaļas
  • 4 olas
  • 100 g. sagriezts šķiņķis
  • 90 g. siers
  • 4 maizes šķēles
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 1/4 gl. saldais krējums
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
  • 1/4 tējk. kardamons
  • miziņa no 1/2 citrona
  • rīvmaize
  • kļavu sīrups
  • sviests
  • sāls
Sendvičs Monte Krsto ir radies Amerikā 50 gados, Los Andželosā, kā alternatīva franču "Krok madam". Obligātas sastāvdaļas ir siers, šķiņķis un saldais panējums, dažkārt to pasniedz ar krējumu, dažkārt ar kļavu sīrupu. Reti, bet tomēr ir kārumnieki, kuri vēl sendviču pārkaisa ar pūdercukuru.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Olas saputot ar saldo krējumu, cukuru, vaniļas ekstraktu, kardamonu, citrona miziņu un sāli. Maizes šķēles no abam pusēm kārtīgi apviļāt olā un tad rīvmaizē.
Pannā izkausēt sviestu un uzcept maizes šķēles līdz tās ir zeltaini brūnas.
Pāri palikušo olu masu uzcept uz pannas kā omleti un sagriezt divās daļās.
Pannā apcept arī šķiņķa šķēles.
Katru maizes šķēli pārliet ar kļavu sīrupu. Uzlikt siera šķēli, ceptu olu un šķiņķa šķēli. Apsegt ar otru mazies šķēli.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči