Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu kurds

Sastāvdaļas
  • 4 citroni
  • 4 olas
  • 250g cukurs
  • 120g sviests
Klasiskais angļu citronu kurds. Pēc konsistences tas līdzinās krēmam vai biezam citrona ievārījumam. Britu tradicionālā tējas dzeršana pēcpusdienās bez kurda un cepumiem būtu nepilnīga. Citronu kurds būs lieliska piedeva brokastu pankūkām, grauzdiņiem vai kā pildījums biskvīta tortei vai kādai ruletei.

Pagatavošana

1
Citronus kārtīgi nomazgā. No citrona norīvēt uz smalkās rīves mizu (tikai dzelteno kārtu) un izspiest sulu.
2
Olas uzputot ar cukuru. Pievienot citrona sulu un rīvētas mizas. Masu pārlej piemērotā traukā, pievieno sviestu un vāra ūdens peldē visu laiku maisot, kamēr masa kļūst bieza, apm. 7-8 min. Pārlej tīrā burkā un atdzesē.

Pievienot komentāru

Mērces