Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cūkgaļas sautējums ar plūmēm un vīnu

Sastāvdaļas
  • 500g cūkgaļas lāpstiņa
  • 125g žāvētas plūmes
  • 125g šampinjoni
  • 400g konservēti tomāti
  • 1gl sarkanvīns
  • 2 burkāni
  • 3 ēd.k. milti
  • eļļa
  • sāls, pipari
Šī recepte viennozīmīgi iederētos jebkura restorāna ēdienkartē. Sarkanvīns ēdienam piešķir tikko jūtamu toni, kurš niansē ar vieglu plūmju aromātu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Žāvētas plūmes pārliet ar ūdeni un atstāt apm. uz 30 min. Ūdeni noliet. Gaļu sagriezt vienādos kubiņos. Burkānu notīrīt un sagriezt palielās šķēlēs.
2
Miltus sajaukt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un šajā maisījumā apviļāt gaļas gabaliņus. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept gaļu no visām pusēm. Katlā ar biezu apakšu salikt slāņos gaļu, plūmes, burkānus. Atlikušos miltus sajaukt ar vīnu un pārliet gaļai un dārzeņiem. Apsegt ar vāku un sautēt uz mērenas uguns apmēram 1 st. Pievienot sagrieztas sēnes, sasmalcinātus tomātus, apmaisīt un sautēt vēl 20-25 min. Ja ir nepieciešamība, tad sautēšanas laikā pievienot ūdeni.
3
Gaļu pasniedz ar kartupeļu biezputru.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni