Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Džems no bekona

Sastāvdaļas
  • 700 g bekona (sagriezts strēmelītēs)
  • 2 gb sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1/2 glāze cukurs
  • 1/4 glāze kļavu sīrups
  • 3/4 glāzes uzvārītas un atdzesētas kafijas
  • 1/2 glāzes vīna etiķis (var izmantot ābolu, vai balsamico)
Džemus var gatavot ne tikai no augļiem un dārzeņiem, bet šajā gadījumā to gatavojam no bekona.

Pagatavošana

1
Nomizot sīpolus, sagriezt pusripiņās. Ķiplokus nomizot un smalki sakapāt. Lielā pannā apcept bekona šķēlītes, līdz tās kļūst zeltainas. Izlikt apcepto bekonu uz papīra dvieļa, lai notek tauki. Noliet no pannas taukus, atstāt apmēram 1 ēd.k., pievieno sīpolus un sakapātos ķiplokus. Karsē uz pannas ~ 6 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno etiķi, cukuru, kļavu sīrupu un kafiju. Visu uzkarsē līdz varīšanās temperatūrai. Pievieno bekonu un visu kārtīgi samaisa. Uz lēnas uguns vārīt ~ 2 stundas. Līdz ievārījums kļūst sīrupains.
2
Atdzesēt, pildīt sausās, tīrās burciņās ar hermētiskiem vāciņiem.

Pievienot komentāru

Mērces