Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grilēti vistu kebabi

Sastāvdaļas
  • 1 kg vistas šķiņķīši bez kaula
  • 500g sīpoli
  • 1/2 tējk. citronpipari
  • 1 tējk. smalki sakapātas piparmētras
  • 1/2 tējk. hmeli-suneli
  • 1 tējk. smalki sakapāti pētersīļi
  • sāls
Kebabu uzskata par tipisku turku ēdienu. Kebaba gatavošanas pirmsākumi meklējami viduslaiku Osmānijas impērijas armijā, kuras karagājienos karavīri uz saviem zobeniem uzdūra gaļas gabalus un cepa ugunskuros. Tomēr, vēstures avotos atrodamas liecības tam, ka šāds gaļas pagatavošanas veids bijis populārs arī pirms turku ienākšanas Bizantijā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vistas gaļu sagriezt mazākos gabalos. Pārlikt bļodā, pievienot pārējās sastāvdaļas izņemot sāli un ar rokām saspaidīt. Apsegt ar pāŗtikas plēvi un uz 2-3 stundām nolikt marinēties. Ja marinē visu nakti, tad trauku novieto ledusskapī.
2
Iemarinētu gaļu bez sīpoliem uzdur uz iesmiem un grilē, līdz gaļa ir gatava - laiks atkarīgs no gaļas gabalu lieluma. Gatavu gaļu pēc vēlmes pārkaisa ar sāli.
3
Pansiedz ar mērci un svaigiem dārzeņiem.
4
Avots - laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni