Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karpa cepta ķiploku mētelī

Sastāvdaļas
  • karpa apm. 1 kg
  • 1 ķiploka galviņa
  • sāls, svaigi malti pipari
Karpu izcelsme meklējama Tālajos Austrumos. Eiropā karpu selekciju uzsāka mūki klosteru dīķos laikā no 13. līdz 16. gadsimtam. Karpas kļuva par iecienītu produktu kristīgās reliģijas noteiktajās gavēņa dienās, tāpēc nav nejaušība, ka karpu audzēšana tika pilnveidota tieši klosteros.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Karpu izķidā, atzvīņo un izgriež žaunas. Ierīvē ar sāli un pipariem no visam pusēm. Ķiploku notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Karpas abus sānus apliek ar ķiploka šķēlītēm. ( Ķiploku cienītāji šo ēdienu spēs novērtēt, tāpēc ķiploku nevar būt par daudz.) Ja sagrieztie ķiploki paliek pāri - tos var salikt zivs vēderā. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un uzliek karpu. Apslaka mazliet ar eļļu. Zivi cep iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos 30 min.
2
Pasniedz siltu.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni