Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu uzkoda ar bietēm un siļķi

Sastāvdaļas
  • 5 vārīti kartupeļi
  • 2 siļķu filejas
  • 200g bietes asā marinādē
  • 1 sīpols
  • svaigs siers
  • 1 ēd.k. citronu sula
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • cukurs
Šo uzkodu var dēvēt par mūsdienu aktualitāti. Pat glaunos restorānos bietes, siļķes un kartupeļa apvienojums tiek pasniegts dažadās variācijās un dēvēts par tieši Latvijai piederīgu garšas kopumu un tā arī ir. Latviski, skaisti un ļoti garšīgi!

Pagatavošana

1
Sīpolu notīrīt, sagriezt ripiņās. Etiķi, šķipsniņu cukura un 1 ēd.k. ūdens sajaukt kopā un iemarinēt šajā marinādē sīpolus.
2
Bietes blenderī sasmalcināt, pievienot svaigo sieru un samaisīt. Kartupeļus sagriezt ripiņās un apcept pannā uzkarsētā eļļā. Siļķes fileju sagriezt gabaliņos.
3
Uz kartupeļu daiviņas uzliek 1 tējk. biešu mērces, pa virsu siļķes gabaliņu un dekorēt ar marinētu sīpolu ripiņām.

Pievienot komentāru

Uzkodas