Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ķirbju zupa ar svaigo sieru un graudziņiem.

Sastāvdaļas
  • 700g ķirbis
  • 1l dārzeņu buljons
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2-3 kiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. vīna etiķis
  • 20g sviests
  • 200g siers
  • 70g grauzdiņi
  • rozā pipari
  • sāls
Ķirbis ir unikāls produkts, no kura varam pagatavot gan siltos ēdienus, zupas un salātus, gan saldos ēdienus un uzkodas. Šoreiz piedāvājam vienkārši pagatavojamas un ļoti garšīgas ķirbju zupas recepti.

Pagatavošana

1
Sīpolu, ķiplokus, burkānu un ķirbi notīrīt un sagriezt mazākos gabalos.
2
Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept sīpolus un ķirbi. Pievienot burkānus un ķiplokus un cept vēl 5 min. Pievienot buljonu un vārīt līdz dārzeņi ir mīksti, apm. 20 min. Masu mazliet atdzesēt un sablendēt. Zupu vēlreiz uzkarsēt, pievienot etiķi, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Zupā iemaisīt arī sieru, kamēr tas pilnībā izkusis.
3
Zupu saliet porcijas sķīvjos un izdekorēt ar grauzdiņiem un zaļumiem.

Pievienot komentāru

Zupas