Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Fruit and berry jam in bowl with cookies, selective focus

Ķiršu-ābolu ievārījums ar sidru

Sastāvdaļas
  • 1 kg ķirši
  • 400g āboli
  • 500ml ābolu sidrs
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 tējk. rīvēts muskatrieksts
  • ievārījuma cukurs
Universāls ievārījums, kurš ļoti labi sader gan ar saldiem ēdieniem, gan ar gaļu vai sieru.

Pagatavošana

1
Ķiršus atbrīvot no kauliņiem, pārlikt katlā. Pievienot kanēļa standziņu un muskatriekstu. Ābolus notīrīt, izgriezt serdes un sagriezt mazos gabaliņos. Ābolus pievienot ķiršiem, pārliet ar sidru un uzvārīt. Samazināt uguni un vārīt apm. 30min. Pēc garšas pievienot cukuru - tā daudzums atkarīgs no ābolu un ķiršu skābuma. Samaisīt, kamēr cukurs izšķīst.
2
Noņemt putas un uzreiz salikt tīrās sausās burciņās, uzreiz hermētiski aivākot.

Pievienot komentāru

Konservēšana