Ķiršu zupa Monroe gaumē
Sastāvdaļas
- Bumbām:
- 180 g biezpiens
- 4 ēd.k. cukurs
- vaniļas cukurs (pēc vēlēšanās)
- 1 ola
- 6 ēd.k. milti
-  
- Zupai :
- 400 g saldētu ķiršu
- 4 ēd.k. cukurs
- 2 ēd.k. kartupeļu ciete
- vaniļas cukurs
- 0,5 l ūdens ( lai nosedz ogas )
Merilina Monro (Marilyn Monroe) ar savu
seksualitāti un stilu iekaroja gandrīz visu
pasauli. Viņa mācēja sevi tā pasniegt, ka pat
prezidenti nespēja palikt vienaldzīgi. Šī recepte ir bijusi Merilinai īpaši mīļa.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Biezpienu saspaida ar dakšiņu, pievieno cukuru,
vaniļas cukuru, olu un izsijātus miltus (miltu
daudzums ir atkarīgs no biezpiena). Visu sajauc
kopā veidojot viendabīgu masu. Masai jābūt tādā
konsistencē, lai no tās var izveidot bumbiņas.
No biezpiena masas izveido bumbiņas. Katlā
uzvāra ūdeni, nelielām porcijām biezpiena
bumbiņas liek vārošā ūdeni un vāra līdz tās uzpeld. Gatavās bumbiņas ar karoti izņem no vāroša
ūdens un novieto uz šķīvja, lai atdziest.
2
Katliņā uzvāra ūdeni, ieber cukuru,
vaniļas cukuru, pievieno ogas un vāra, kamēr
ogas sāk šķīst. Glāzē ieber kartupeļu cieti,
pielej ūdeni un visu kārtīgi samaisa. Glāzes
saturu lēnām ielej katlā, nepārtraukti maisot,
lai neveidojas kunkuļi. Vāra vēl ~ 2minūtes.
Atdzesēto masu sablenderē vai izspiež caur
sietu.
3
Katrā šķīvī ieliek pāris biezpiena bumbiņas
un pārlej ar zupu.
4
Dekorē ar piparmētras lapiņām