Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kārtainie maisiņi ar vistu un gailenēm

Sastāvdaļas
  • 500g kārtainā bezrauga mīkla
  • 300g vistas fileja
  • 200g sēnes
  • 100ml saldais krējums
  • 1 puravs (baltā daļā)
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 2 timiāna zariņi
  • 1 ola (sakulta)
  • 2 ēd.k. eļļa
  • sāls un svaigi malti pipari
Šoreiz kārtaino maisiņu pildījumam izvēlējāmies vistas gaļu un gailenes. Par vistu laikam jau viss skaidrs, bet par gailenēm?! Vai zināji, ka parastā gailene (latīņu: Cantharellus cibarius) satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. 2 reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 - 8 reizes vairāk nekā bērzlapes.Tieši gailenēs ir visvairāk antibiotisko vielu.Atšķirībā no citām sēnēm, gailenes neuzkrāj radioaktīvas vielas, bet gan veicina radionuklīdu izvadīšanu no organisma!

Pagatavošana

1
Pannā uzkarsēt olīveļļu, apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Pievienot sagrieztu kubiņos vistas fileju un cept vēl 10 minūtes. Pievienot sēnes un cept, kamēr šķidrums iztvaikojis. Pievienot saldo krējumu un uzvārīt. Pievienot timiānu, sāli un piparus, samaisīt, izslēgt uguni un atdzesēt.
2
Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem un izrullēt mīklu. Izgriezt četrus kvadrātus. Kvadrātu malas samitrināt ar ūdeni. Uzcelt augšā malas un sastirpināt tā, lai paliek neliels caurums. Katru maisiņu apsmērēt ar olu un ielikt ledusskapī uz 20 minūtēm. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 20 minūtes 180 grādos.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi