Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša ikri jeb kaviārs

Sastāvdaļas
  • laša ikri
  • sāls
Vārds kaviārs cēlies no persiešu vārda "khav-jar", kas tulkojumā nozīmē “spēka gabals”. Šoreiz pastāstīsim, kā pagatavot kaviāru no laša ikriem.

Pagatavošana

1
laša ikrus liek bļodā un apsāla. Atstāj uz vienu stundu. Tad ikriem lej virsū vārošu ūdeni un maisa, kamēr atdalās plēves. Liek uz sieta un ļauj ūdenim notecēt. Tad apmaisa ar roku vai koka karoti - tādā veidā pie rokas vai karotes pielīp plēves, kuras šādā veidā viegli atdalīt no ikriem. Apsāla no jauna.
2
Pasniedz aukstajā galdā ar baltmaizi un krējumu.

Pievienot komentāru

Uzkodas