Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Tomato jam with pepper and garlic in glass jar. Selective focus, shallow doff

Asais tomātu džems

Sastāvdaļas
  • 800g tomāti
  • 400g paprika
  • 3-4 asie čili pipari
  • 6-8 ķiploka daiviņas
  • 50ml 9% etiķis
  • 300g cukurs ar pektīnu
  • 2 tējk. sausais oregano
  • sāls pēc garšas
Lieliska piedeva pie gaļas, mīkstajiem sieriem un makaronu ēdieniem.

Pagatavošana

1
Tomātus iegriezt un pārliet ar vārošu ūdeni. Paturēt 3-4 min, ūdeni noliet, tomātus atdzesēt un noņemt miziņu. Tomātus sagriezt smalkāk un ielikt katliņā.Čili piparus un papriku sagriezt uz pusēm, izņemt sēkliņas un sagriezt strēmelītēs. Pievienot tomātiem. Ķiplokus smalki sakapāt un pievienot tomātiem. Pievienot sāli, oregano un vārīt uz mērenas uguns apm. 45 min, ik pa brīdim apmaisot. Pievienot etiķi un cukuru un paturēt vēl uz mērenas uguns 5-7 min.
2
Mazliet atdzesēt, salikt burciņās un glabāt vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana