“Vanaga Ligzda” Baltezerā

Baltezerā šosejas Rīga–Tallina kreisajā pusē ligzdo Vanags, jeb, pareizāk būtu teikt, iekārtojies motelis-bistro “Vanaga Ligzda”. Zinam, ka daudzi vietējie šeit bieži vien iegriežas, lai ieturētu maltīti. Arī garāmbraucēji piestāj, lai baudītu vēderpriekus. Iespējams, kādreiz izmantosim arī moteļa pakalpojumus, taču šoreiz par mūsu tēmu – par iespēju paēst.

Bistro apmeklējām kādas sestdienas pusdienlaikā, kad tikko bija beidzies brokastu piedāvājuma laiks (brokastu piedāvājums līdz12:00). Ienākot bistro telpās pie pāris galdiņiem sēdēja daži viesi, bērnu stūrītī daži bērni (pēc trokšņa likās krietni lielāks pulciņš) sacentās dažādu kliedzienu variācijās – droši vien uzvar skaļākais… Devāmies nedaudz dziļāk, tālāk no jautrās kņadas. Par cik cilvēku nebija daudz, šāda iespēja bija.

Pēc pāris minūtēm pienāca viesmīlis un atnesa ēdienkartes. Smagos vākos iestiprinātas lapas ar ēdienu nosaukumiem un cenām, ēdienu attēlu nav – tā kā iespēja darbināt fantāziju un censties pēc sastāvdaļām prognozēt, kas jums tiks atnests… Uz galda atradās garšvielu trauciņi, salvetes un izdegusi svecīte…., ko viesmīlis pat neiedomājās nomainīt vai vienkārši to aiznest.
Uzreiz pieminēsim, viesmīlis vai nu bija pamatīgi saguris pēc piektdienas, vai nu viņam īpaši netīk viņa darbs, jo ne smaida, ne labdien, ne kāda ieteikuma no viņa puses nesagaidijām.

Mūsu izvēle šoreiz:

Soļanka
Cēzara salāti ar vistu
Pica ar sieru
Firmas ēdiens “Vanaga Ligzda”
Liellopu gaļas steiks ar pikanto piparu mērci
un balta kafija

Jāsaka, ka īpašas uzslavas par ēdienu kvalitāti no mums nebūs – viduvēja līmeņa mājas virtuve. Ja jūsu mērķis ir kārtīgi piebāzt kuņģi, tad šī ir īstā vieta, jo porcijas tiešām lielas, varētu pat teikt – milzīgas!
Taču apkalpojošā personāla vienaldzība piešķir visam pasākumam nelāgu pēcgaršu. Bija arī dažas nepilnības, uz kurām vēlamies norādīt. Soļanka tika atnesta remdena, lai gan karstās zupas pasniegšanas temperatūra ir + 75 C un tas noteikti neatbilda pasniegtajai remdenajai zupai.
Steiks ar piparu mērci un pica bija līmenī, taču firmas ēdiens – pilnīga izgāšanās.

Tas izrādījās taukos cepts lavašs ar taukos ceptām kartupeļu skaidām, hercogienes kartupeļi (Duchesse potato) – tā ir biezputra cepta cepeškrāsnī, taukos cepti burkāni (pamatīgi pārcepti), vistas filejas bumbas ķirbju sēklās ar vārītu paipalu olu iekšā, tomāti un gurķi. Tieši šis ēdiens izsauca vislielāko sašutumu – gurķi bija pārsaluši, tomāti daži veseli, daži sagriezti uz pusēm, burkāni pamatīgi pārcepti. Un viena no gaļas bumbām nez kāpēc sagriezta uz pusēm. Priekš kam?!
Pārbaudīt ēdiena gatavību? Tas taču ir firmas ēdiens! To pavārām ar aizvērtām acīm vajadzētu gatavot. Turklāt, ola iekšpusē bija jau vārīta.
Ķirbju sēklas apkārt tik ļoti pārceptas, ka bija cietas un grūti saēdamas.
Tās dīvainās paprikas strēmeles – ko viņas simbolizē?….. pētersīļu kušķi…. Godīgi sakot, radās sajūta, ka mūsu pasūtītais firmas ēdiens tika sakomplektēts no vairākām citām, pāri palikušām porcijām…. Mēs gan ceram, ka tā mūsdienās nerīkojās un gribam ticēt, ka pārgrieztajai bumbai, kā arī pa pusei sagrieztajiem tomātiem ir cits izskaidrojums. Šoreiz gan tas paliek “Vanaga Ligzda” darbinieku ziņā.

Vēl mūsu pārliecība – ēdienkarte šāda veida iestādījumam ir pārāk plaša. Problēma ir faktā, ka garšīgu ēdienu var pagatavot TIKAI no svaigiem produktiem. Pie lielas ēdienkartes ir vajadzīgi uzkrājumi, tātad produkti ir jāsaldē un tad pēc pieprasījuma jāatkausē. Līdz ar to pasniegtais ēdiens nav tas gardākais
Ja ēdienkartes piedāvājums tiks samazināts, kvalitāte pieaugs un ieguvēji būs gan krodziņa īpašnieki, gan viesi.
.
Ja kvantitāte jums ir svarīgāka par kvalitāti, tad šī vieta jums patiks!

, , , , , ,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt

Draugiem.lv pase