Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mājas majonēze uz piena bāzes

Sastāvdaļas
  • 140ml augu eļļas
  • 70ml piena
  • garšvielas pēc garšas
Pastāv vairākas receptes, kā pagatavot majonēzi mājas apstākļos. Izmēģiniet un atrodiet sev tīkamo.

Pagatavošana

1
Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā! Tas ir pats svarīgākais nosacījums! Un otrs - putošanai izmantot tikai tā saucamo "kāju". Šī ir emulsija, un tajā nedrīkst būt gaisa burbulīši - nedrīkst putot ar putojamo slotiņu vai mikseri. Ja nav "kājas", tad labāk nedarīt to vispār! Arī blenders ar krūzi nederēs. Tikai un vienīgi "kāja"! Daļu eļļas var aizveitot ar olīveļļu.
Pagatavošana ļoti vienkārša - traukā ieliet pienu un pievienot eļļu. Uzputot - mazāk kā 1 minūtes laikā mērce ir gatava. Pievienot pēc garšas sāli, piparus, etiķi vai citronu sulu, sinepes vai citas garšvielas pēc savas izvēles.
2
Majonēzi var glabāt ledusskapī apmēram vienu nedēļu.

Pievienot komentāru

Mērces