Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kazeņu-ābolu ievārījums

Sastāvdaļas
  • 1,5 kg kazenes
  • 1,5 kg āboli
  • 2 citroni
  • 10 gb. krustnagliņas
  • cukurs ar pektīnu
Kazenes stiprina kaulus, nervu sistēmu un sirdi. Tās izmanto arī mazasinības ārstēšanā. Kazeņu sulu var lietot saaukstēšanās, bronhīta, augstas temperatūras gadījumā.

Pagatavošana

1
Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež mazākos gabalos. Katlā ieber kazenes, pievieno ābolus, izspiestu citrona sulu un krustnagliņas. Pārlej ar apm. 2l ūdens, uzvāra, apsedz katlu ar vāku un vāra uz mazas uguns apm. 1 st. Pievieno pēc garšas cukuru - daudzums ir atkarīgs no ābolu skābuma un gatavotāja vēlmes. Turpina vārīt ievārījumu, kamēr cukurs izšķīst un ievārījums sabiezē.
2
Karstu ievārījumu saliek tīrās sausās burkās un uzreiz aizvāko.

Pievienot komentāru

Konservēšana