Makaronu salāti ar pesto "Pepita"
Sastāvdaļas
- 200g makaroni
- 1/2 gl. Pepita-pesto
- 1/2 gl. turku/grieķu jogurts
- 2 lieli tomāti
- 2-3 lauku gurķi
- 3/4 gl Kalamta olīvas
- Priekš pesto:
- 1/2 gl. pētersīļu lapiņas
- 1/2 gl. piparmētru lapiņas
- 1/4gl. notīrītas ķirbju sēklas
- 2 ēd.k. rīvēts Parmezāns
- 1-2 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. garšviela "Garam masala"
- olīveļļa
- sāls
Kompānijas GFK pētījums liecina - gandrīz puse jeb 44 % Latvijas iedzīvotāju makaronus patērē reizi nedēļā vai biežāk. Tāpēc piedāvājam vēl vienu makaronu pagatavošanas versiju, lai dažādotu mūsu ēdienkarti.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Pagatavo pesto. Visas sastāvdaļas sablendē, pakāpeniski pievienojot olīveļļu.
2
Novāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina.
3
Tomātus un gurķus sagriež palielās daiviņās.
4
Lielā bļodā pesto sajauc ar jogurtu, pievieno makaronus, olīvas, tomātus un gurķus. Samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Pasniedz uzreiz.