Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Makaronu salāti ar pesto "Pepita"

Sastāvdaļas
  • 200g makaroni
  • 1/2 gl. Pepita-pesto
  • 1/2 gl. turku/grieķu jogurts
  • 2 lieli tomāti
  • 2-3 lauku gurķi
  • 3/4 gl Kalamta olīvas
  • Priekš pesto:
  • 1/2 gl. pētersīļu lapiņas
  • 1/2 gl. piparmētru lapiņas
  • 1/4gl. notīrītas ķirbju sēklas
  • 2 ēd.k. rīvēts Parmezāns
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. garšviela "Garam masala"
  • olīveļļa
  • sāls
Kompānijas GFK pētījums liecina - gandrīz puse jeb 44 % Latvijas iedzīvotāju makaronus patērē reizi nedēļā vai biežāk. Tāpēc piedāvājam vēl vienu makaronu pagatavošanas versiju, lai dažādotu mūsu ēdienkarti.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Pagatavo pesto. Visas sastāvdaļas sablendē, pakāpeniski pievienojot olīveļļu.
2
Novāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina.
3
Tomātus un gurķus sagriež palielās daiviņās.
4
Lielā bļodā pesto sajauc ar jogurtu, pievieno makaronus, olīvas, tomātus un gurķus. Samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Pastas