Makaroni ar gaileņu mērci
Sastāvdaļas
- 300g gailenes
- 2 vidēji sīpoli
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 timiāna zariņi
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 2 ēd.k. krējums
- 400g mājas makaroni
- 4 ēd.k. siers "Ķiplociņš"
Visi zina, ka itāļi ir kā traki uz makaroniem. Viņi vienkārši ļoti labi šo lietu pārzina un prot pagatavot 1000 un 1 mērci. Piedāvājam pagatavot un nobaudīt makaronus ar sēņu mērci. Tas ir ne tikai garšīgi, bet arī nedraud figūrai ar liekiem kilogramiem ;)
Pagatavošana 3 porcijas
1
Gailenes notīrīt no smiltīm, lielākās sagriezt
3-4 daļās, mazākās atstāt kā ir. Sagriezt sīpolus pusapļos, ķiplokus smalki sakapāt. Lielā pannā
uzkarsēt eļļu, apcept sīpolus 3-4 min. Pievienot
gailenes un cept uz lielas uguns visu laiku maisot,
5 min. Pievienot ķiplokus un timiāna lapiņas, 30 sek karsēt un pievienot krējumu, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisīt un noņemt no uguns.
2
Kamēr cepas sēnes, uzvārīt makaronus līdz "al dente" konsistencei.
Notecināt ūdeni un iejaukt makaronus mērcē.
Pasniegt, pārkaisot ar sieru ar ķiplokiem.