Mazsālīti gurķīši
Sastāvdaļas
- 1,5 kg svaigi gurķi
- 2 l ūdens
- 5-6 diļļu kāti (ar visiem ziediem)
- 4 ēd.k. sals
- 5-6 ķiploka daiviņas
- 1-2 mārrutku lapas
- 5-6 upeņu lapas
- 3-4 kiršu lapas
- 3-4 krustnagliņas
- 10 smaržīgie pipari
Ir ēdieni, kuru smarža atsauc atmiņā konkrētu gada laiku un tieši mazsālīti gurķīši ir tie, kuri smaržo pēc vasaras!
Pagatavošana
1
Gurķus nomazgāt, nogriezt abus galus, sadurstīt ar nazi vai zobu bakstamo pāris vietās. Ķiploku daiviņas nomizot, ja tas ir vecais ķiploks. Jaunus ķiplokus mizot nevajag, tikai sagriezt uz pusem.
2
Gurķus sakārtot tīrā traukā, pamīšus ar zaļumiem, garšvielām un ķiplokiem.
3
Ūdeni ieliet katlā, pievienot sāli, piparus, krustnagliņas un uzkarsēt. Ar karstu rosolu pārliet gurķus, apsegt ar dvielīti un atstāt uz visu nakti. Nakamjā dienā gurķi ir ēdami.