Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mednieku desiņas ar balzamiko etiķi

Sastāvdaļas
  • 6-7 mednieku desiņas
  • 2 sīpoli
  • 400g kiršu tomāti
  • 6 ķiploku daiviņas
  • 4 ēd.k. balzametiķis
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • baziliks
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Balzamiko dzimtene ir Itālijas pilsēta Modena. Balzamiko itāļi izmanto teju vai katra ēdiena pagatavošanā. Mēs gan to lietojam krietni retāk, bet ir ēdieni, kuros tieši balzamiko spēlē "pirmo vijoli".

Pagatavošana 3 porcijas

1
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
Sīpolu nomizot un sagriezt daiviņās. Ķiplokus sagriezt šķēlītēs. Karstumizturīgā formā sakārtot sīpolus, ķiplokus, pārliet ar eļļu un pārkaisīt ar sāli. Tur pat pa virsu sakārtot palielos gabalos sagrieztas mednieku desiņas. Ievietot cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.
Pievienot tomātus, pārliet ar etiķi un sajaukt, lai visas sastāvdaļas būtu pārklātas ar eļļas un etiķa mērci. Pēc 10-15 minūtēm izņemt no cepeškrāsns un pārkaisīt ar svaigām bazilika lapiņām.
2
Pasniegt ar svaigu maizi.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni