Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Melno rutku un kūpināta laša salāti

Sastāvdaļas
  • 1 melnais rutks
  • 150g kūpināts lasis
  • citrona sula
  • sezama sēkliņas
  • sezama eļļa
  • augu eļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Melnais rutks (Raphanus sativus) ir sakņaugs ar rūgteni saldu, sīvu garšu. Aso garšu tam piešķir ēteriskā eļļa un rafanols. Melnais rutks ienākas vēlu, tāpēc ierasti to lieto rudenī un ziemā. Šajos salātos maigā laša gaļa un sīvais rutks kopā rada interesantu un patīkamu garšas noti. Pagatavojiet un nobaudiet!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Ruktu notīrīt un sagriezt garās plānās strēmelītēs (kā korejas bukrānus), pārkaisīt ar sāli. Lasi sagriezt plānās strēmelītēs. Eļļu sajaukt ar citrona sulu, sezama eļļu un svaigi maltiem pipariem.
2
Bļodā sajaukt rutkus, lasi un pārliet ar pagatavoto mērci. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sezama sekliņām.
3
Avots-nelly-z.livejournal.com

Pievienot komentāru

Salāti