Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pikšas filejas pirkstiņi karijā

Sastāvdaļas
  • 2 pikšas filejas
  • 1 liela ola
  • 200g polentas (kukurūzas miltu)
  • 1 ēd.k. karija pulvera
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 150ml skābā krējuma
  • 1 ēd.k. sinepes
  • 1 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
  • 1 ēd.k. rīvēta cietā siera
  • sāls, pipari pēc garšas
Pikša ir augstvērtīga un garda baltās gaļas zivs, ko var pagatavot ļoti dažādi – kotletēs, cep krāsnī vai uz panējumā uz pannas.

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 170 grādiem. Cepešpannu izklāt ar divām follija loksnēm. Sajaukt polentu ar kariju un eļļu. Olu sakult atsevišķā blodiņā. Pikšas fileju sagriezt mazākos gabaliņos.
2
Filejas gabaliņus apviļāt olā, pēc tam kukurūzas miltos (piespiežot, lai milti kārtīgi pielīp pie zivs) un liek uz cepešpannas. Cept cepeškrāsnī apm. 10 - 12 min., līdz pirkstiņi ir zeltaini-brūni.
3
Mērcei atsevišķā blodiņā sajaukt krējumu, citrona sulu un sinepes, sieru, pievienot pēc garšas sāli un piparus.
4
Zivju filejas pirkstiņus pasniedz ar krējuma mērci.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni