Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miežu putraimu siltie salāti ar šampinjoniem

Sastāvdaļas
  • 125g miežu putraimu
  • 300g šampinjonu
  • 100g bekona
  • 1/2 citrons
  • dilles
  • zaļie lociņi
  • 4 ēd.k. eļļas
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • sāls un svaigi malti pipari
Bieži vien straujais dzīves ritms mums neļauj pievērst pietiekami daudz uzmanības uzturā lietojamo produktu uzturvērtībai. Un dažus produktus, kuri mūsu organismam būtu īpaši noderīgi, nelietojam tik bieži, cik tas būtu nepieciešams. Piedāvājam vēl vienu veselīga un garšīga ēdiena recepti. Esiet veseli!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Šampinjonus notīrīt no smiltīm, nogriezt kājiņas un sagriezt cepurītes smalkāk. Bekonu sagriezt kubiņos. Pannā uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un apcept tajā bekonu. Gatavu bekonu pārlikt uz šķīvīša. Šajos pašos taukos apcept šampinjonus. Ar asu nazi noriezt citronam mizu kopā ar balto daļu un izgriezt citrona daiviņas un sagriezt palielos gabalos.
2
Miežu putraimus novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Sajaukt miežus ar bekonu, šampinjoniem, citronu un smalki sakapātiem zaļumiem.
3
Eļļu uzputot ar citrona sulu līdz veidojas viendabīga masa, pievienot pēc garšas sāli un piparus. Gatavu mērci pārliet pāri salātiem un pasniegt.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi