Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pildīti baklažāni <br> <br>

Sastāvdaļas
  • 2 baklažāni
  • 800g brieža maltā gaļa
  • 200g bekons
  • 400g konservēti tomāti
  • 100g Čedara siers
  • 100g kukurūza
  • 1 paprika
  • 1 sīpols
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. hmeli-suneli
  • piparmētra
  • sāls, svaigi malti pipari
Baklažāni ir tomātu radinieki, abi pieder pie nakteņu dzimtas. Vispopulārkais baklažānu izmantošanas veids pasaulē ir cepts baklažāns ar pildījumu. Kā interesantu faktu par baklažānu var minēt to, ka baklažānā ir vislielākais nikotīna saturs no visiem zināmajiem ēdamajiem dārzeņiem (0,01mg uz 100g), tādēļ atmetot smēķēšanu trūkstošo nikotīna devu var iegūt ēdot baklažānus. :) /augli.lv/

Pagatavošana 4 porcijas

1
Dārzeņus un bekonu sagriezt mazos kubiņos. Pannā apcept bekonu, lai izdalās tauki. Pievienot sīpolus, ķiplokus un apcept, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievienot malto gaļu, hmeli-suneli un cept 7-8 min, kamēr gaļa ir apcepusies. Pievienot sasmalcinātus tomātus, papriku un kukurūzu un sautēt vēl pāris minūtes.
2
Baklažānus sagriezt uz pusēm. Mazliet izgrebt vidu, iegūto baklažāna masu arī var pievienot maltai gaļai. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un sakārtot baklažānu pusītes. Baklažānus piepildīt ar malto gaļu un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 25-30 min 180 grādos, līdz baklažāni ir gatavi. Pārkaisīt ar sarīvētu sieru un vēl uz 5 min. ievietot cepeškrāsnī, lai siers izkūst.
3
Pasniedz siltu, dekorējot ar piparmētru lapiņām.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni