Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Rīvētas ogas ar cukuru

Sastāvdaļas
  • 1 kg ogas (avenes, mellenes, zemenes, dzērvenes utt)
  • 1 kg cukurs
Šo recepti es atceros vēl no bērnības - tā ievārījumu gatavoja mana Omīte. Pēc šāda principa var pagatavot jebkuras ogas - zemenes, mellenes, avenes, upenes un citas ogas.

Pagatavošana

1
Ogas pārlasīt un apžāvēt, iebērt emaljētā traukā un ar kartupeļu stmapu samīcīt. Pārkaisīt ar cukuru un kārtīgi samaisīt.
2
Ar rīvētām ogām piepildīt sausas sterilizētās burciņas, pa virsu uzbērt cukuru un aizvākot. Ogas būs gatavs pēc 2-3 dienām, kad cukurs izšķīdīs.
3
Glabāt vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana