Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Traditional Tzatziki dip, made with yogurt or sour cream.

Rukolas mērcīte

Sastāvdaļas
  • 1 saišķīts rukolas (apm. 50 g)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 ēd.k. riekstu
  • 1 sīpols
  • 200g krējuma
  • 2-3 ēd.k. lakto vai bezpiedeva jogurta
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • Kaijenas pipari
  • sāls
Šo mērcīti iesakām pagatavot īsi pirms ēšanas, jo sastāvā esošie sīpoli izdalot sulu var sabojāt visu prieku no baudīšanas. Labi sader kopā ar dārzeņu standziņām, čipsiem, krekeriem, apceptiem šampinjoniem. Var izmantot ari kā salātu mērci.

Pagatavošana

1
Rukolu nomazgā un labi notecina un sakapā.
2
Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi. Sīpolu nomizo un sagriez sīkos kubiņos.
3
Riekstus apgrauzdē pannā bez taukvielām un rupji sakapā.
4
Sīpolus labi samaisa ar riekstiem un rukolu, krējumu, lakto un citronu sulu.
5
Pēc garšas pievieno sāli un Kaijenas piparus.

Pievienot komentāru

Mērces