Salāti ar vistu, jogurtu un šampinjoniem
Sastāvdaļas
- 200g turku/grieķu jogurts
- 300g vistas fileja
- 50g šampinjoni
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. franču sinepes
- 1 laims
- 1 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. člii mērce
- sāls un svaigi malti pipari
Viens no liesākajiem olbaltumvielu avotiem ir vistas fileja. Vistas filejai ir augsta bioloģiskā vētība - tas nozīmē, ka organisms varēs to viegli pārstrādāt.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Vistas fileju sagriezt plānās strēmelītēs. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept vistas fileju ar čli mērci. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
2
Šampinjonus notīrīt no smiltīm un sagriezt mazākos gabalos. Lokus smalki sakapāt. No laima izpiest sulu un sarīvēt mizu. Pievienot jogurtu, sinepes un samaisīt.
3
Vistas fileju sajaukt ar mērci un šaminjoniem, ievietot ledusskapī līdz pasniegšanai.