Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Potato salad with pesto and arugula, selective focus

Siltie kartupeļu salāti ar zaļo mērci

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļi
  • 50g rukola
  • Mērcei:
  • 6 anšovu filejas
  • 50g kaperi
  • 50ml olīveļļa
  • 50g piparmētras
  • 2 ķiploka daiviņas
  • citrona sula
  • sāls, svaigi malti pipari
Kartupeļi ir lielākais C vitamīna avots, jo tos mēs lietojam biežāk, nekā citus dārzeņus un augļus. Visvairāk C vitamīns ir tieši jaunajos kartupelīšos. Ar laiku C vitamīns kartupeļos paliek arvien mazāk.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Kartupeļus nomizot, sagriezt četrās daļās un novārīt sālsūdenī.
2
Pagatavot mērci. Zaļumus noskalot un ielikt blenderī. Pievienot kaperus (mazliet atstāt dekoram), ķiploka daiviņas, anšovu filejas, pievienot olīveļļu un citrona sulu. Visu sasmalcināt. Ja mērce ir pārāk bieza, var pievienot vēl olīveļļu vai ūdeni. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Siltiem kartupeļiem pārliet pāri mērci un viegli iecilāt. Pasniedz ar rukolu un dekorē ar atliktiem kaperiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni