Sparģeļi ar biezpienu un šķiņķi
Sastāvdaļas
- 16 lieli zaļie sparģeļi
- 250 g biezpiena
- 4 lielas šķēles kūpināta šķiņķa
- 1 ēdk. kaltētas provansas garšvielas
- 6 ēdk. olīveļļas
- sāls un svaigi malti pipari
Šī ir nevis vienkārši garšīga uzkoda, bet ļoooti garšīga. Baudot šādi pagatavotus sparģeļus brokastīs, diena būs izdevusies. Pārliecinaties par to arī jūs!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sparģeļus notīra. Blenderī sajauc biezpienu, 4 ēdk olīveļļas un garšvielas.
2
Cepamformā uz katras šķiņķa šķēles novieto pa 4 sparģeļiem un biezpiena masu. Uzber sāli, piparus. Ietin sparģeļus ar biezpienu bekonā tā, lai sanāk 4 vienādi tīteņi.
3
Visu apslaka ar atlikušo olīveļļu un cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 35 minūtes.