Šurpa dekhānu gaumē
Sastāvdaļas
- 600-700g jēra gaļa ar kauliem
- 1 vidējs sīpols
- 4 vidēji lieli kartupeļi
- 5 koservēti tomāti bez ādas
- 5 ēd.k. vīriešu zapte
- zaļie loki
- sāls, svaigi malti pipari
Pieminot uzbeku virtuvi jebkurš gardēdis minēs īpašo zupu - šurpa. Mastava, mašhurda, mošova un aukstais čalops - tā varētu turpināt ilgi jo ilgi. Uzbeku virtuve ir bagāta ar dažādām zupām. Ir vērts šīs zupas kaut reizi pagatavot un iepriecināt mājiniekus. Mazliet savādāk, bet mūsu gaumei saprotami. Nobaudiet!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kaulus noskalot un ielikt katlā kopā ar 1 sīpolu. Pārliet ar 2,3-3l ūdens. Uzvārīt, noņemt putas un vārīt uz minimālas uguns apm. 1 stundu. Buljonu izkāst, pārliet tīrā kastrolī. gaļu atdalīt no kauliem, smalki sagriezt uz atgriezt buljonā.
2
Kartupeļus nomizot un sagriezt 6 daļās. Kartupeļus pievienot buljonam un vārīt 15 min. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Tomātus smalki sakapāt vai saspiest ar rokām. Pievienot vīriešu zapti un samaisīt. Lokus smalki sagriezt.
4
Ar šūmkaroti salikt pa šķīvjiem biezumus - kartupeļus un gaļu. Pa virsu liek 2-3 ēd.k. tomātu mērces un pārlej tam visam pāri buljonu.
5
Pasniedz nekavējoties, pārkaisot ar zaļiem lokiem.