Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Topinambūru mērce

Sastāvdaļas
  • 500g topinambūru
  • 2 sīpoli
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 30g sviesta
  • 100g kausētā siera
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Topinambūru lieto uztura kā svaigu, tā arī vāra, cep, sautē, marinē, kaltē, taisa ievārījumus, kaviāru. Bet lapas izmanto salātos. Šoreiz asāka mērcīte!

Pagatavošana

1
Topinambūrus nomazgā, notīra un sagriež gabaliņos.
2
Pannā izkausē sviestu un apcep topinambūrus ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Pārliet ar ūdeni vai buljonu tā, lai topinambūri būtu tikko pārklāti ar šķidrumu. Vāra līdz dārzeņi ir mīksti.
3
Visu sablenderē kopā ar kausēto sieru. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un izspiež ķiplokus Ja ir pārāk biezs, var mazliet pieliet buljonu vai saldo krējumu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni