Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kartupeļu pankūkas ar ķilavu mērci

Sastāvdaļas
  • Pankūkām:
  • 600g kartupeļi
  • 1 ola
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 250g krējums
  • 125g ķilavu filejas
  • 1/2 sīpols
  • 1 tējk. mārrutki
  • 1 tējk. Dižonas sinepes
  • Dekoram:
  • 8 vārītas paipalu olas
  • 8 ķilavu filejas
Par neatņemamu Ziemassvētku sastāvdaļu senie latvieši uzskatīja gan bluķa vilkšanu, gan dažādu ticējumu stāstīšanu. Sens ticējums vēsta, ka Ziemassvētku vakarā galdā jāceļ kāds ēdiens no kartupeļiem, lai nākamais gads būtu ražīgs un lopi neslimotu. Mūsdienās ne katram mājā ir kāds lopiņš, bet ražīgs gads būs pa prātam ikvienam. Tāpēc, piedāvājam jums izmēģināt šo kartupeļu pankūku recepti. Šāda kartupeļu pankūku pagatavošanas recepte ir neikdienišķa, bet izmēģinot to vienreiz, gatavosiet to vēl un vēl.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus sarīvē uz dārzeņu rīves. Pievieno olu, smalki sakapātu ķiploka daiviņu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Cep pankūkas uzkarsētā eļļa zeltaini brūnas no abām pusēm.
2
Gatavo mērci. Sīpolu sagriež smalkos kubiņos. ķilavu filejas sasmalcina. Krējumu sajauc ar ķilavām un sīpoliem, pievieno mārrutkus un sinepes, svaigi maltus piparus pēc garšas. Ja nepieciešams, tad pievieno arī sāli.
3
Pankūkas pasniedz ar mērci, paipalu olām un ķilavām.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni