Tortilla ar vistu un pikanto mērci
Sastāvdaļas
- 1 iep. šķiņķi bez kaula un ādas pikantajā marinādē
- 4 tortillas
- 2 svaigi lauku gurķi
- salātlapas
- 1/2 laims
- 1gl dabīgais jogurts bez piedevām
- 2 ēd.k. kaltētas piparmētras
- marinēti Halapenjo pipari
- 1/8 tējk. Kajennas pipari
- 1/4 tējk. brūns cukurs
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls, pipari
Šodien iepriecināsim asu un pikantu ēdienu cienītājus. Šī pārbaudītā un vienkārši pagatavojamā recepte neliks vilties pat visprasīgākajam gardēdim. Lai labi garšo!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Mērcei jogurtu sajauc ar kajennas pipariem, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, svaigi spiestu laima sulu, cukuru, pievieno kaltētas piparmētras un sāli pēc garšas.
2
Gaļu grilē vai cep uz pannas. Gatavu gaļu sagriež mazākos gabalos.
3
Salātlapas saplūkā ar rokām mazākos gabalos, gurķus nomazgā un sagriež ripiņās.
4
Uz tortillas kārto salātlapas, gurķus, gaļu, Halapenjo piparus, pārlej ar mērci un satin.
5
Pasniedz uzreiz.