Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Spring salad with arugula, egg, cheese and pesto, selective focus

Zaļie salāti ar sieru un apelsīnu

Sastāvdaļas
  • 4 olas
  • 100g siera
  • pusīte nelielas bagetes
  • 100g dažādu salātlapu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 apelsīns
  • 2 tējk. Franču sinepes
  • 6 ēd.k. olīveļļas
  • 1 ēd.k. pesto
  • sāls, svaigi malti pipari
Siers un apelsīns? Tieši tā ! Tie sader lieliski. Pamēģiniet šos vieglos, interesantos un garšīgos salātus.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Olas novārīt cieti vārītas, 7 min, atdzesēt un notīrīt. Sagriezt 4-6 daiviņās.
2
Maizi salauzt nelielos gabaliņos. Uz cepešpannas uzliet 3 ēd.k. olīveļļas, pievienot saspiestas ar naža plato galu ķiploka daiviņas, maizi un cept iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem krāsnī 10-12 min.
3
Mērcei: apelsīnu kārtīgi nomazgāt un nogriezt plānas mizas šķēles (tikai oranžo daļu) un sagriezt plānās strēmelītēs. No apelsīna izspiest sulu. Apelsīna sulu sajaukt ar olīveļļu, pesto un sinepēm. Pievienot pēc garšas sāli un piparus, visu kārtīgi sajaukt.
4
Sieru sagriezt kubiņos. Uz šķīvja sakārtot salātlapas, sagrieztas olas, sausiņus, siera kubiņus un pārliet ar mērci.
5
Dekorē ar apelsīna miziņām.

Pievienot komentāru

Salāti