Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Zaļo zirnīšu un Fetaki salāti ar jogurta mērci

Sastāvdaļas
  • 300g zaļie zirnīši
  • 200g Fetaki siers
  • 1 iep. spināti
  • piparmētras
  • Mērcei:
  • 100g grieķu jogurts
  • 1 tējk. sinepes
  • 1 tējk. franču vaniļas sīrups
  • 1 tējk. baltais balzamiko etiķis
  • sāls
Fetas siers ir gandrīz tikpat vecs kā cilvēce. Homērs to apdziedāja savā Odisejā un kopš seniem laikiem tas tradicionāli ir gatavots no aitu (un nevis govju) piena. Mūsdienas gatavojot sieru Feta atļauts pievienot līdz 30% kazas piena. Taču nelielais procents nerada kazu pienam raksturīgo specifisko piegaršu. /diena.lv, Jolanta Sēnele/

Pagatavošana 4 porcijas

1
Jogurtu sajaukt ar etiķi, sīrupu, sinepēm, pēc garšas pievienot sāli.
2
Sieru sadrupināt vai sagriezt kubiņos. Ja zirnīši ir saldēti, tad pirms pasniegšanas tos atlaidināt. Spinātus sakārtot šķīvjos, pa virsu sakārtot sieru, zaļos zirnīšus un piparmētru lapas. Pārliet ar mērci un nekavējoties pasniegt.

Pievienot komentāru

Salāti