Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ziemas salāti ar skābētiem kāpostiem un šķiņķi

Sastāvdaļas
  • 500g skābēti kāposti
  • 125ml gaļas buljons
  • 125g sagriezts šķiņķis
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 lauru lapas
  • zaļumi
  • sāls, pipari
Interesanti, ka katram ēdienam varam iedomāties piemērotāko gada laiku. Saprotams, ka atļauts ēst arī saldējumu ziemā, tomēr ipaši labi vēsajā periodā garšos šie salāti!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Kāpostus sagriezt smalkāk, pievienot lauru lapas, pārliet ar buljonu un vārīt apm. 30 min. Lieko šķidrumu noliet, lauru lapas izmest.
2
Sīpolu un ķiplokus smalki sagriezt. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot šķiņķi un cept, kamēr šķiņķis ir apcepies. Tad pievienot kāpostus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un vēl mazliet apcept. Ja ir nepeiciešams, tad pēc garšas pievieno cukuru.
3
Gatavus salātus pārkaisa ar zaļumiem.
4
Salātus pasniedz pie gaļas edieniem - ribiņām, cūkas stilbiņa, krūtiņas.

Pievienot komentāru

Salāti