Zivju pirkstiņi
Sastāvdaļas
- 800g zivju maltā gaļa
- 2 olas
- 1 sīpols
- 200g baltmaize
- 1gl. rīvmaize
- 2 ēd.k. sviests
- 0.5l piens
- 3 ēd.k. smalki sakapātas dilles
- 3 ēd.k. smalki sakapāti pētersīļi
- olīveļļa
- sāls un svaigi malti pipari
Daudzi, īpaši bērni ir iecienījuši zivju pirkstiņus. Tacu nav nepieciesams noteikti iegadāties pusfabrikātus.Pagatavojiet tos mājās, savā virtuvē!
Pagatavošana 6 porcijas
1
No maizes nogriezt garoziņas un mīkstumu iemērkt pienā. Lieko šķidrumu nospiest un sajaukt ar malto gaļu.
2
Sīpolu smalki sakapāt. Sīpolus sajaukt ar zaļumiem un apcept sviestā 3 min. Mazliet atdzesēt un samaisīt ar malto gaļu, olām, sāli un pipariem. No gatavas masas izveidot pirkstiņus un apviļāt tos rīvmaizē. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā pirkstiņus 4 minūtes no katras puses. Uzlikt vāku, samazināt uguni un cept vēl 3 minūtes.
3
Zivju pikrstiņus pasniedz siltus ar kartupeļiem un mērci.