Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zivs sicīliešu gaumē

Sastāvdaļas
  • 1kg jūras asaris
  • 400g kartupeļi
  • 2-3 sīpoli
  • 1/2 citrons
  • 5-6 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
  • dilles
Lai gan sicīlieši mēdz sacīt, ka viņi nav itālieši un ka Sicīlija nav nekāda Itālija, taču tāda pati Itālija vien ir. Līdz ar to varētu teikt, ka šādi zivi gatavo arī Itālijā. Tomēr katram reģionam piemīt savas īpatnības un šarms. Sicīlija ir lielākā un svarīgākā Vidusjūras sala. Sicīlijas ēdieni ir īpaši, un paši sicīlieši uzskata, ka atšķirīgi no itāliešu virtuves. Pamēģiniet!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Zivi izķidāt, notīrīt zvīņas, iegriezt sānos 3-4 šķērsgriezumus, kuros ielikt pa citrona daiviņai. Iekšā vēderā ielikt dilles. Zivi pārlikt karstumizturīgā formā, kura ir apslacīta ar eļļu.
2
Kartupeļus nomizot, sagriezt ripiņās. Sīpolus nomizot un sagriezt daiviņās. Zivi aplikt visapkārt ar kartupeļiem un sīpoliem. Pēc vēlmes var pievienot arī citus dārzeņus, piemēram, kabačus vai sēnes. Dārzeņus pārliet ar eļļu.
3
Zivi cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 170-180 grādos ~1 stundu.
4
Zivi pasniedz ar trauku, kurā tā gatavojās, pirms pasniegšanas citrona šķēlītes nomaina pret svaigām.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni