Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Adžika sarkanā asā "Aparpil džika"

Sastāvdaļas
  • 500 g sarkanā paprika
  • 3 čili pipari
  • 1 ķiploka galviņa
  • 15 g kinza
  • 10 g piparmētra
  • 10 g baziliks
  • 10 g dilles
  • valrieksti
  • sāls
Vārds "adžika" ir cēlies no abhāzu valodas un tulkojumā nozīmē "sāls". Aitu ganiem to deva līdz, lai ar to barotu aitas un tās vairāk ēstu un dzertu, kas palielina aitas svaru. Lai gani sāli nelietotu paši, jo sāls bija diezgan dārga garšviela, sālim pievienoja piparus. Šo masu sauca "aparpil džika" vai "adžikcaca", kas tulkojumā nozīmē "piparu sāls".

Pagatavošana

1
Iztīrītu no sēklām papriku un asos piparus liek lielā bļodā, pārlej ar vārošu ūdeni, piespiež ar slogu un atstāj uz 3-4 stundām. Ūdeni noliet.

Papriku un piparus kopā ar smalki sakapātiem zaļumiem un ķiplokiem sablenderēt. Pamazām pievienot riekstus - tie palīdz saturēt kopā diezgan pašķidru masu un paildzina glabāšanas laiku.
2
Gatavu adžiku glabāt tīrās sausās burkās vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana