Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pankūku torte ar citronu kurdu

Sastāvdaļas
  • Pankūkām:
  • 20 ēd.k. milti
  • 750ml piens
  • 4 olas
  • 4 ēd.k. cukurs
  • eļļa cepšanai
  • Pildījumam:
  • 1 burc. citronu kurds (apm. 750ml)
  • 20g želatīns
  • Cukātiem:
  • 1 citrons
  • 150g cukurs
  • 200ml ūdens
  • krējums pasniegšanai
Kurš gan nav cepis pankūkas?! Nu garšojis noteikti ir ikviens. Daudziem pankūkas asociējas ar bērnību, laukiem un brokastīm pie omītes. Taču vai zinājāt, ka no pankūkām var pagatavot torti?

Pagatavošana

1
Olas uzputot ar cukuru līdz veidojas gaiša masa. Pakāpeniski, turpinot putot, pievienot pienu un miltus. Uzkrsētā pannā izcept pankūkas - sanāk apm. 20 gb.
2
Žēlatīnu pārliet ar aukstu vārītu ūdeni, uzbriedināt un tad izkausēt. Jau izkausētu želatīnu pievienot citronu kurdam un kārtīgi samaisīt.

Formā ar noņemamiem bortiem kārto slāņos pankūkas, katru slāni iesmērējot ar citronu kurdu. Liek ledusskapī kamēr sastingst vai uz nakti.
3
Cukātiem ūdeni sajauc ar cukuru, uzkarsē un šājā sīrupā vāra citrona šķēlītes uz mazas uguns apm. 20 min. Izslēdz un ļauj atdzist.
4
Torti dekorē ar citrona cukātiem un pārlej ar sīrupu, kurā citroni vārījās. Torti pasniedz ar skābu krējumu.

Pievienot komentāru

Konditoreja